Om EWRIKA

Har du också skickats runt eller tvingats irra omkring i jakten på rätt hjälp när du behövt stöd i livets olika faser och kriser?

Speciellt smärtsamt är det om du varit utsatt för eller påverkad av någon annan persons  beroende, narcissism eller annan sjukdom.

Hösten 2016 träffades vi, tre kvinnor, med erfarenhet av de svårigheter som uppstår när man behöver snabb och anpassad hjälp.

Under en lunch föddes idén att kombinera de olika yrkesmässiga kompetenser vi hade till ett team som samverkar kring och arbetar med de behov som uppstår hos en person i kris.

Så kom till EWRIKA-mottagningen.

Hos oss hittar du alltid rätt!

Namnet som vi tycker är passande kommer från grekiskans “Eureka” som betyder – Jag fann det!

Vår vision är att du som kvinna ska få möjlighet att hitta stöd och hjälp snabbt. Hos oss skall du kunna känna dig tryggt omhändertagen – mötas av såväl kunskap som ett stort hjärta i en trevlig och fräsch miljö. Vårt mål är att du ska få stöd och hjälp på ett holistiskt plan – finna dig själv och din fria sanning!

Till oss kommer vi också att knyta ett nätverk av bl a en kvinnlig advokat, en kvinnlig läkare och en kvinnlig barnpsykolog. Det är viktigt för oss att kunna rekommendera dessa kompetenta kvinnor som komplement till våra tjänster. Vår målsättning är att med tiden utöka detta nätverk där vi ser att det behöver kompletteras.

För närvarande är vi 6 kvinnor som jobbar här på mottagningen – men vi kommer bli fler!

Naturligtvis har alla vi som arbetar här tystnadsplikt.

MENTOR

Ewa Östebrant, Beroendekonsult

Ewa är Addiktolog/beroendeterapeut och samtalsterapeut med gestaltterapeutisk inriktning. Hon har arbetat med psyko-social behandling i 30 år och utvecklat behandlingsprogram för personer med beroendeproblematik sedan 1994.
Ewa grundade år 2004 Kvinnobehandlingen Villa Leva i Göteborg som hon drev med framgång och mycket goda resultat. Hon arbetar nu som konsult och skriver om kvinnors utsatthet.

Ewa Östebrant, Beroendekonsult